Építőmérnök diplomával
8 éve az ingatlanpiacon

Egy ingatlan eladásához elengedhetetlen a műszaki tudás. Ha megbízol a lakásod eladásával, 8 év ingatlanközvetítői tapasztalat mellett egy okleveles építőmérnöki tudás is a Tiéd. 

És ez miért jó Neked

Mert a vevők kikérik más emberek véleményét (statikus, építész, kivitelező, stb).
Előzzük meg a vevői kifogásokat, bízd rám lakásod eladását!

Válaszd ki a Neked megfelelő szolgáltatási típust!

Szolgáltatás - választó:

Általános tanácsadás

A csomag általános eladási információkat tartalmaz.
Eladás menete, jelenlegi piaci információk ismertetése, eladás fontosabb lépései.
Az egyeztetés telefonon történik, egyszeri alkalom.
Ingyenes.

 

Műszaki tanácsadás

Egy ingatlan eladásához elengedhetetlen a műszaki tudás. 8 év ingatlanközvetítői tapasztalat mellett egy okleveles építőmérnöki tudás is a Tiéd. 
És ez miért jó Neked? Mert a vevők kikérik más emberek véleményét (statikus, építész, kivitelező, stb). Ezt felhasználva tudok Neked segíteni. Ennek díjazása attól függ, hogy pontosan mire van szükséged.

 

Teljeskörű ingatlan eladás

Teljeskörű komplex szolgáltatás, valamennyi részletére kiterjedő csomag. Neked semmi dolgod sem lesz, minden folyamatot helyetted intézek az eladás során: bemutatók megtartása, egyeztetés az érdeklődőkkel, Földhivatali ügyintézés.
Neked csupán a számodra szimpatikus érdeklődői ajánlatot kell kiválasztani.
Függ az ingatlan értékétől és elhelyezkedésétől, a vételár 3-3,5%-a.

 

Üdvözöllek,

balogh Alex vagyok

Szüleim tanácsait meghallva, törekedtem a tudás megszerzésére: a pécsi Pollack középiskolába 4 évet, ezt követően 5,5 évet pedig a Műszaki Egyetemen építőmérnök karán töltöttem. Az iskolapadban eltöltött közel 10 év után, 2015-ben tudatosan választottam az ingatlanközvetítői pályát.

Az ország legnagyobb létszámú ingatlanközvetítő hálózatban eltöltött 3,5 év után úgy döntöttem 2019. tavaszán, hogy kilépek a sorból, és felhasználva minden bátorságomat, tudásomat és tapasztalatomat, megalapítom saját ingatlanközvetítői cégemet.

A 8 év alatt eladott több száz ingatlan során sok csalódás, rengeteg kudarc, remek kapcsolatok, és sikeres tranzakciók vannak a hátam mögött. Tudom, hogy magas lóról lehet igazán nagyot esni. Emiatt nem kérkedem az eladásaim számaival. 

Szeretnék olyan teljeskörű szolgáltatást nyújtani Neked, hogy mindaz, amit itt olvasol, valóság legyen. Mert hiszem, hogy a munkámmal értéket tudok teremteni, és időt tudok spórolni Neked.

Kívánom, hogy tegyél próbára!

Miben tudok még Neked segíteni?

Energetikai tanúsítvány

Régi jó partnerem energetikai tanúsítványok készít gyors határidővel. Sok évnek hála nagyon rugalmas, és kedvező áron dolgozik.

Ingatlan takarítás

Személyesen is nagyon jól ismerek egy takarító hölgyet.
Munkájára és magára is igényes, szeretek vele együttműködni. A sűrű naptárába mindig sikerül időpontot találnunk.

Banki szolgáltatás

Van szerencsém együtt dolgozni egy bank független banki tanácsadóval is. Türelmes, és precizitásának köszönhetően a legjobb stratégiákat ajánlja az ügyfeleimnek.

Ügyvéd

Már több, mint 7 éve ugyanazzal az ügyvédi csapattal dolgozom. Rendkívül precízek, soron kívül foglalkoznak az ügyfeleimmel, és ennyi közös ügyet után kedvező ügyvédi díjjal dologznak.

Ti mondtátok Rólam

Litauszki Gábor
Alexet már régebbről ismertem, mikor megbíztam egy felújításra szoruló lakás eladásával. Ő nem ijedt meg a feladattól, sőt inkább legyőzendő kihívásként kezelte. Kitalálta a stratégiát, sok jó ötlete, konstruktív javaslata volt az értékesítés során. A mérnöki végzettsége is sokat segített, a felmerülő szakmai feladatokra mindig javasolt megfelelő és korrekt szakembereket. Segítsége nélkül biztosan nem sikerült volna az eladás. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Csilla Morauszki
3 éve Alex segített eladni a lakásomat, és már akkor is profi módon intézett mindent, így nem volt kérdés, hogy amikor pár hete újabb ingatlan adásvétel mellett döntöttünk, ismét őt kerestük meg. Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni róla, senki másra nem bíznám az ingatlanomat. Amellett, hogy az adásvétel minden teendőjét intézte helyettünk, számomra a legfontosabb, hogy mindig egyenes és őszinte velünk. Nem ringat illúziókba a vételárat illetően, nem hiteget az eladás várható időtartama kapcsán. Ismeri a piacot, a trendeket, megbízható és jól bánik az ügyfelekkel. Sőt, még szakembereket is tud ajánlani, ha szükség van rá. Egy szóval: profi. Bátran ajánlom őt mindenkinek, aki ilyen segítséget keres az ingatlanos ügyeihez.
Marta Herczegh
Nagyon profi, gyors, megbízható! Követi a legfrissebb trendeket, így már olyan platformon is találkoztam vele, amit más még nem igazán használ. Köszönjük a sok segítséget és, hogy mindig kereshetünk a kérdéseinkkel! További sok sikert kívánunk!
Ákos Gyulay
Egy újpesti lakást szerettünk volna eladni. Sokáig, sok ingatlanossal próbálkoztunk sikertelenül. Aztán ajánlották nekünk Alexet. Már amikor megérkezett és belépett a lakásba valahogy éreztük, hogy ő más lesz, mint az eddigiek. Sokkal felkészültebb volt és jó kérdéseket tett fel, jó meglátásai, ötletei és tanácsai voltak mind a lakással, mind pedig az eladással kapcsolatban. Naprakész volt a környék sajátosságaival kapcsolatban is. A lényeg, hogy neki sikerült az, ami a többieknek nem; eladta a lakást! És ez az ami számít! Profi felkészültség, hozzáállás, dinamika, rugalmasság és precizitás jellemzi a munkáját! Csak ajánlani tudjuk mindenkinek!
Laszlo Ivicsics
Alex üde színfoltja az ingatlanpiacnak, akinek sikerült bizonyítania számomra, hogy ezt a munkát is lehet hivatásként végezni. Professzionalitása, tulajdonosi személete és átfogó képe a piacról egyaránt megkülönbözteti a többi ingatlanostól. Nyugodt szívvel bíztam rá a teljes értékesítési folyamatot a stratégiai kidolgozásától a szerződéskötés levezényléséig. Külön értékeltem, hogy teljeskörű szolgáltatást nyújt és beletesz minden olyan pluszt, ami a nap végén az elégedett ügyfél érzéshez vezet.
Ágnes Kovács
Alex nagyon megbízható, az ember nála tényleg azt kapja amiben megegyezik vele, sőt még többet is. Az elejétől fogva mindenben segítőkész volt, pl. már a lakás ár-érték arányához képest szükséges felújítások megválasztásában is segített a szakértelmével. Adott esetben akár még szakembert is tud keríteni/ajánlani, lényegében bármit el tud intézni. A mi esetünkben a Földhivatalban is bőven akadt elintéznivalója, ez sem okozott neki gondot. Az aktuális piaci helyzetről, a lakás megtekintésekről mindig szinte azonnal tájékoztatott, már a kezdetekkor felkészített minket arra, hogy mire számíthatunk, mennyi idő alatt lehet eladni a lakást. A vevőnkkel szemben megfelelő módon képviselte az érdekeinket. Alex mindig rugalmas volt, ha valamit megígért azt be is tartotta... és mindezt korrekt áron teszi.
Bence Kovács
Személyesen, mégis igazán profin... Alex segítségével a vártnál kedvezőbb feltételekkel sikerült lakásomat eladni, miközben még hivatásába is betekintést engedett. Sokat tanultam tőle az együttműködés ideje alatt, a későbbiekben is biztosan hozzá fordulok, bárkinek szívesen ajánlom!
Fanni Engelhardt
Az ingatlanvásárlás nagy lépés volt az életemben.Alex körültekintő munkája,precizitása,bizalomra méltó hozzáállása segített,hogy a számomra legideálisabb otthont megtaláljam.Udvarias,korrekt,őszinte,alapos és nagy tapasztalattal rendelkezik az ingatlanpiacon.
Orsolya Bíró
Alexet csak ajánlani tudom, jó vele dolgozni, tényleg szakértője az otthonoknak 🙂

Gyakran ismételt kérdések

Mielőtt döntesz, kérlek olvasd végig a követező sorokat. 8 év ingatlanközvetítői pályafutásom során leggyakrabban ezeket a kérdéseket tették fel nekem az ingatlan tulajdonosok.

Ha úgy érzed, hogy egyedül is boldogulsz, megvan a tudásod, időd és pénzed ahhoz, hogy a maximális árat érvényesítsd a piacon, képben vagy az aktuális ingatlanpiaci hírekkel, tudsz fotózni, szöveget írni, profi vagy az ártárgyalásban, tudod olvasni az emberek mozdulataiból a gondolataikat, akkor ne bízz meg ingatlanost.

Az autódat is meg tudod javítani otthon, sőt, a lakásod felújítását is valószínűleg meg tudod csinálni egyedül. Csak egy kis utánajárás és gyakorlás kell hozzá, a youtube-on mindent megtalálsz. Aztán vagy sikerül, vagy nem. Gyakran hallom emberek szájából: „próbáljuk meg”. De az egyik legnagyobb vagyontárgyad esetében nem biztos, hogy jó kimenetele lesz a dolognak.

Vagy dönthetsz úgy, hogy neked megvan a saját életed feladatod, munkád, családod, és nem akarod magad ingatlanértékesítővé képezni, és akkor hívhatsz szakembert.

Érdemes tudnod, hogy a piaci tapasztalatom szerint az eladók jelentős része, aki egyedül értékesíti az ingatlanát, kb. 8-10%-kal alacsonyabb árat tud érvényesíteni, mintha profi segítséget venne igénybe. Ennek oka, hogy az árak növekedése magával hozta azt is hogy a vevők sokkal tájékozottabbak, ügyesebbek, hiszen mire megtalálják az “igazit” már számtalan lakástulajdonossal tárgyaltak. Az eladók viszont általában idő, energia és pénz hiányában nem tudják magukat képezni.

Nem azt mondom, hogy engem válassz. Csak azt kérem, hogy adj nekem lehetőséget, és tapasztalni fogod a különbséget. 

A legtöbb közvetítőnek teljesítési kényszere van, hogy megfelelő ingatlant rögzítsen a portfóiójába, megfeleljen az irodavezetőjének. A legtöbb szakmában dolgozó ingatlanos nem éri el a 2 éves munkatapasztalatot sem.

Én több, mint 5 évnyi tapasztalattal rendelkezem a budapesti és a fővároshoz közeli agglomerációs ingatlanpiacon.

Piaci előnyök:
– kevés ingatlannal foglalkozom egyszerre, így a Te lakásod eladására nagy figyelmet szentelek
– a piacon elérhető kedvező megbízási díj biztosan elnyeri a tetszésedet

Próbálj ki engem, vizsgáztass, és tudd meg, hogy ingatlanod nálam jó kezekben lesz.

Többféle tanácsadási lehetőség közül tudsz választani. Amennyiben az eladást velem együttműködve szeretnéd választani, fontos tudnod, hogy egyetlen megbízási típussal dolgozom.

Ezt teljeskörű eladásnak nevezem, amelyet prémium szolgáltatások keretében nyújtok. Ennek a teljeskörű szolgáltatásnak megbízási díja a vételár bruttó 3,0 és 3,5% között változhat.

Ezt a megbízást speciális esetekben ajánlatos használni. Például akkor, ha a rokonságban van olyan, aki a közeli jövőben meg tudja majd vásárolni a lakásodat. Ekkor érthető módon szeretnéd megadni magadnak azt a lehetőséget, hogy nem elköteleződve máshoz, Neked is lehetőséged legyen értékesíteni az ingatlanodat.

Viszont van egy másik oldala e megbízási típus használatának. Azok az ingatlan tulajdonosok, akik 3-5-7 különböző ingatlanközvetítőt bíznak meg az értékesítéssel, azt gondolják, hogy “most a terület minden ingatlanosa az én lakásomra keresi a vevőt”, ezért megversenyeztetem őket egymással. De ez valójában nem így van!

Vegyünk egy hétköznapi hasonlatot: képzeld el, hogy új konyhabútort szeretnél beépítetni a konyhába. Felhívsz 5 különböző szakit, és elmondod nekik a igényed. Kihívod mind az öt mestert, és a következőben állapodsz meg velük: “Uraim, akkor ez lenne a feladat. De csak annak fogok fizetni, aki először elkészül vele!” A költői kérdés: Hányan fognak hozzá az új konyhabútorodhoz?

Amikor 5 különböző ingatlanost bízol meg, akkor tulajdonképpen ezt várod el. Aztán jön a meglepetést, hogy nem történik semmi. Egy ingatlan értékesítés során egy profi szakember az alábbi munkákat végzi el azért, hogy minél gyorsabban, minél jobb áron adja el a rábízott ingatlant: alaprajz készítés, ingatlan fotózás, hirdetések elkészítése, feltöltése, bemutatók szervezése, vételi ajánlatok megérkeztetése, adásvételi szerződés megszervezése, birtokbaadás, stb.

Láthatod, hogy egy ingatlan eladása nem kevés munkát, pénz és energia befektetést jelent. Sok pénz, még több munka, és még annál is több időt jelent! Szerinted hány ingatlanos fog maximális erőbedobással dolgozni az ügyödön, és mennyi energiát fognak beletenni egy bizonytalan dologba? Te a fenti listából mit végeznél el ingyen? Ráadásul ha valamelyik ingatlanosnál születik egy ajánlat, szerinted azon lesz majd, hogy te a legjobb árat kapd érte eladóként? Hát nem…

Azon lesz, hogy az Ő ajánlatát fogadd el, bármi áron, mert csak így lesz belőle(d) pénze! Ráadásul 5 megbízott ingatlanos 5 féleképpen, 5 féle áron fogja kínálni a lakást. És akkor ejtsünk szót a cégen belüli duplikált hirdetésekről is.

Biztosan Te is belefutottál már olyan lakásokba, amit 10-en, 10 különböző áron hirdetnek. Te is ilyenkor azt gondolod, hogy “vajon az a lakás, amit 15 ingatlaniroda képtelen eladniazzal vajon mi lehet a gond?” A lakásod bekerül a komolytalan, mindenki által hirdetett kalapba, és a végén örülni fogsz annak, hogy kapsz egy épkézláb ajánlatot, és jelentős alku mellett eladod a legfontosabb vagyontárgyadat. Ezeket a szempontokat érdemes szem előtt tartanod, amikor arról döntesz, hogy kivel és hogyan kötsz szerződést az ingatlanod eladására.

Ezt teljeskörű eladásnak nevezem, amelyet prémium szolgáltatások keretében nyújtok. Ennek a teljeskörű szolgáltatásnak megbízási díja a vételár bruttó 3,0 és 3,5% között változhat.

Akkor, ha teljesen megbízol az általad kiválasztott szakértőben, és tudod, hogy szakmailag a maximumra törekszik, mindent meg fog tenni ingatlanod sikeres és eredményes eladása érdekében.

Ez egy kényelmi megbízási szolgáltatás forma, ahol Neked semmi dolgod. Leginkább ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor a futár házhoz szállítja a megrendelt csomagodat. Én pontosan ugyanezt teszem: írásos vételi ajánlato(ka)t szállítok házhoz, Neked csak döntened kell, melyiket szeretnéd.

Ha elnyerem az ingatlanszakértő által felállított szimpátiádat, én a következőképpen dolgozom prémium megbízás esetén:

 • értékesítési stratégiák felállítása
 • várható vételár megállapítás
 • tulajdoni lap lekérés és ellenőrzés
 • homestaging, az ingatlan felkészítése az eladásra
 • profi fotózás, fotós utómunkák
 • az ingatlan hirdetési szövegének megírása
 • az eladó ingatlan adatainak elküldése a meglévő befektetői körnek
 • a hirdetések feltöltése az ingatlan portálokra, majd a hirdetés fizetős kiemelése, azaz kreditelése, hogy kiemelt legyen a többi közül
 • az ingatlan iránt érdeklődő telefonálók, e-mail üzenetet írók kezelése, további információk megosztása
 • a komolytalan érdeklődők kiszűrése
 • időpont leszervezés, az ingatlan bemutatása
 • riportok, statisztikák készítése az értékesítés helyzetéről 2-3 hetente
 • az érdeklődők utánkövetése, az ügyfelek visszahívása
 • vételi ajánlat megírása
 • áralku lebonyolítása
 • az adásvétellel kapcsolatos papírmunkák előkészítése az ügyvédnek
 • amennyiben szükséges, kapcsolódó szolgáltatásos (pl.: ügyvéd, energetikus) ajánlása
 • az ingatlan birtokba adása
 • kivitelező, szállító partnerek ajánlása

Mindent egy kézből megkapsz. Neked csupán annyi a dolgod, hogy kiválasztod a szimpatikus verziókat.
A fenti vélemények korábbi eladóktól származnak, akik ugyanilyen minőségű szolgáltatást kaptak. Egytől egyig, mindenki elégedett volt.

Ezt tudom Neked is nyújtani. A minőséget.

Viszont van egy másik oldala e megbízási típus használatának. Azok az ingatlan tulajdonosok, akik 3-5-7 különböző ingatlanközvetítőt bíznak meg az értékesítéssel, azt gondolják, hogy “most a terület minden ingatlanosa az én lakásomra keresi a vevőt”, ezért megversenyeztetem őket egymással. De ez valójában nem így van!

Vegyünk egy hétköznapi hasonlatot: képzeld el, hogy új konyhabútort szeretnél beépítetni a konyhába. Felhívsz 5 különböző szakit, és elmondod nekik a igényed. Kihívod mind az öt mestert, és a következőben állapodsz meg velük: “Uraim, akkor ez lenne a feladat. De csak annak fogok fizetni, aki először elkészül vele!” A költői kérdés: Hányan fognak hozzá az új konyhabútorodhoz?

Amikor 5 különböző ingatlanost bízol meg, akkor tulajdonképpen ezt várod el. Aztán jön a meglepetést, hogy nem történik semmi. Egy ingatlan értékesítés során egy profi szakember az alábbi munkákat végzi el azért, hogy minél gyorsabban, minél jobb áron adja el a rábízott ingatlant: alaprajz készítés, ingatlan fotózás, hirdetések elkészítése, feltöltése, bemutatók szervezése, vételi ajánlatok megérkeztetése, adásvételi szerződés megszervezése, birtokbaadás, stb.

Láthatod, hogy egy ingatlan eladása nem kevés munkát, pénz és energia befektetést jelent. Sok pénz, még több munka, és még annál is több időt jelent! Szerinted hány ingatlanos fog maximális erőbedobással dolgozni az ügyödön, és mennyi energiát fognak beletenni egy bizonytalan dologba? Te a fenti listából mit végeznél el ingyen? Ráadásul ha valamelyik ingatlanosnál születik egy ajánlat, szerinted azon lesz majd, hogy te a legjobb árat kapd érte eladóként? Hát nem…

Azon lesz, hogy az Ő ajánlatát fogadd el, bármi áron, mert csak így lesz belőle(d) pénze! Ráadásul 5 megbízott ingatlanos 5 féleképpen, 5 féle áron fogja kínálni a lakást. És akkor ejtsünk szót a cégen belüli duplikált hirdetésekről is.

Biztosan Te is belefutottál már olyan lakásokba, amit 10-en, 10 különböző áron hirdetnek. Te is ilyenkor azt gondolod, hogy “vajon az a lakás, amit 15 ingatlaniroda képtelen eladniazzal vajon mi lehet a gond?” A lakásod bekerül a komolytalan, mindenki által hirdetett kalapba, és a végén örülni fogsz annak, hogy kapsz egy épkézláb ajánlatot, és jelentős alku mellett eladod a legfontosabb vagyontárgyadat. Ezeket a szempontokat érdemes szem előtt tartanod, amikor arról döntesz, hogy kivel és hogyan kötsz szerződést az ingatlanod eladására.

Ezt teljeskörű eladásnak nevezem, amelyet prémium szolgáltatások keretében nyújtok. Ennek a teljeskörű szolgáltatásnak megbízási díja a vételár bruttó 3,0 és 3,5% között változhat.

Scroll to Top