Az elégedett tulajdonos a legjobb befektetés a szakmai jövőmbe

Budapest egyik legmagasabban képzett ingatlanközvetítőjeként célom, hogy odafigyeléssel támogassam ingatlanügyeid, felhívjam a felmerülő problémákra a figyelmed, és megóvjalak a lehetséges buktatóktól. Mert egy lakás eladás számos csapdát rejteget.

Egy ingatlan eladásához elengedhetetlen a műszaki tudás. Ha megbízol a lakásod eladásával, 8 év ingatlanközvetítői tapasztalat mellett egy okleveles építőmérnöki tudás is a Tiéd. 

És ez miért fontos? Mert a vevők kikérik más emberek véleményét (statikus, építész, kivitelező, stb). Előzzük meg a vevői kifogásokat, bízd rám lakásod eladását!

Válaszd ki a Neked megfelelő szolgáltatási típust!

Szolgáltatás - választó:

Minimál csomag

A csomag általános eladási információkat tartalmaz. 

Eladás menete, jelenlegi piaci információk ismertetése, eladás fontosabb lépései.

Az egyeztetés telefonon történik, egyszeri alkalom.

Ingyenes.

Hirdetést a maximumra

Egy ingatlan eladásához elengedhetetlen a műszaki tudás. 8 év ingatlanközvetítői tapasztalat mellett egy okleveles építőmérnöki tudás is a Tiéd. 

És ez miért jó Neked? Mert a vevők kikérik más emberek véleményét (statikus, építész, kivitelező, stb). 

Ezt felhasználva tudok Neked segíteni. Ennek díjazása attól függ, hogy pontosan mire van szükséged.

 

Teljeskörű ingatlan eladás

Teljeskörű komplex szolgáltatás, valamennyi részletére kiterjedő csomag. 

Neked semmi dolgod sem lesz, minden folyamatot helyetted intézek az eladás során (bemutatók megtartása, egyeztetés az érdeklődőkkel, Földhivatali ügyintézés, stb)

Függ az ingatlan értékétől és elhelyezkedésétől.
A vételár 3 – 3.5% közötti megbízási díjjal dolgozom.

 

Üdvözöllek,

balogh Alex vagyok

Szüleim tanácsait meghallva, törekedtem a tudás megszerzésére: a pécsi Pollack középiskolába 4 évet, ezt követően 5,5 évet pedig a Műszaki Egyetemen építőmérnök karán töltöttem. Az iskolapadban eltöltött közel 10 év után, 2015-ben tudatosan választottam az ingatlanközvetítői pályát.

Az ország legnagyobb létszámú ingatlanközvetítő hálózatban eltöltött 3,5 év után úgy döntöttem 2019. tavaszán, hogy kilépek a sorból, és felhasználva minden bátorságomat, tudásomat és tapasztalatomat, megalapítom saját ingatlanközvetítői cégemet.

A 8 év alatt eladott több száz ingatlan során sok csalódás, rengeteg kudarc, remek kapcsolatok, és sikeres tranzakciók vannak a hátam mögött. Tudom, hogy magas lóról lehet igazán nagyot esni. Emiatt nem kérkedem az eladásaim számaival. 

Szeretnék olyan teljeskörű szolgáltatást nyújtani Neked, hogy mindaz, amit itt olvasol, valóság legyen. Mert hiszem, hogy a munkámmal értéket teremtek, és időt és energiát tudok spórolni Neked.

Kívánom, hogy tegyél próbára!

Egy ingatlan eladás lépései

Minden ingatlan eladása a tervezéssel kezdődik. Összegyűjtöttem a legfontosabb mérföldköveket, hogy lásd milyen folyamatok vannak egy ingatlan eladás során.

Az első személyes találkozó során megismerkedünk, felmérem az ingatlant. Mivel az egész a bizalomra épül, éppen ezért fontos, hogy megértsem az eladás hátterét, lássam a Te motivációd. Ha van rá igényed röviden mesélek magamról, honnan indultam, mit tartok fontosnak az együttműködés során.

Az első találkozó után elkészítem a piaci elemzést, amely tartalmazza a kezdeti hirdetési árat, a várható vételárat, és egyéb fontos eladási tényezőket. Fogsz kapni egy dokumentumot.

Ha elfogadod a javaslataimat, akkor egy megbízási szerződésben rögzítjük az együttműködés alapjait. Az eladáshoz fontos dokumentumokat pedig beszerezzük. Mik ezek? Pl.: alapító okirat, Szervezeti és Működési Szabályzat, társasházi jegyzőkönyvek, eredeti alaprajzok, energetikai tanúsítvány, stb. Előre begyűjtjük, hogy amikor megérkeznek a vevők, ne ezekre a papírokra kell várjunk. Ugyanis a felkészültség magabiztossá tesz.

Az ingatlan felkészítjük az eladásra. Javaslatokat teszek, hogy melyek azok a dolgok, amiket mindenképpen el kell végezzünk ahhoz, hogy elkészítsük a marketing anyagokat (fotózás és videózás). Ezek lehetnek kisebb, vagy nagyobb felújítások. Minden lakásnál ez más és mást jelent.

Ha már jól néz ki az ingatlan, akkor elkészítjük a marketing anyagokat: fotózás és videózás. Elkésztem az alaprajzot, beszerzek minden olyan fontos infót, amire az eladás során szükségem lehet.

A videó és fotók utómunkája után elkészítem a hirdetést, megtörténik a piacra helyezés, indul az értékesítés. A legnagyobb hirdetési portálokat használva hirdetem az ingatlant.

A bemutatókat leszervezem, majd az érdeklődőket visszakövetem, ezekről röviden neked is beszámolok. Így pontosan tudjuk, hogy ha szükséges, min változtassunk. Potenciális érdeklődő esetén írásos vételi ajánlat készül.

Az írásban elfogadott írásos vételi ajánlat után megtörténik a szerződéskötés. 

Az utolsó pillanatig a folyamatot felügyelem, ellenőrzöm, ahol szükséges beavatkozom.

Miben tudsz még nekem segíteni?

Energetikai tanúsítvány

Régi jó partnerem energetikai tanúsítványokat készít gyors határidővel. Több évnyi együttműködésnek hála nagyon rugalmas, és kedvező áron dolgozik.

 

Ingatlan takarítás

Személyesen ismerek egy  magára, és a munkájára is igényes takarító hölgyet.
A saját airbnb-s lakásomat is ő takarítja, szeretek vele együttműködni. 

Banki szolgáltatás

Van szerencsém együtt dolgozni egy bank független banki tanácsadóval is. Türelmes, precizitásának köszönhetően a legjobb stratégiákat ajánlja az ügyfeleimnek.

Ügyvéd

Már több, mint 7 éve ugyanazzal az ügyvédi csapattal dolgozom. Rendkívül precízek, soron kívül foglalkoznak az ügyfeleimmel, és ennyi közös ügylet után kedvező ügyvédi díjjal dolgoznak.

Statikus

Komoly eszközparkjának köszönhetően bármilyen ingatlant képes rövid idő alatt műszakilag feltérképezni. Eladás előtt fontos tudni, hogy ez eladni kívánt ingatlannak milyen műszaki gondjai lehetnek

Maximális szintre emelt ingatlanközvetítés

8 év alatt összegyűjtött tapasztalat alapján kirajzolódott bennem, hogy szakértőként miben tudok a legnagyobb segítségedre lenni. 

Az egyik szakterületem az ingatlanok eladása. Specialitásom az „end to end” típusú értékesítés.

Hogy mit is jelent ez? 
Az eladás stratégia megtervezése, javaslatok eladás előtt, fotózás és videózás, hirdetések összeállítása, bemutatók leszervezése, vevőkkel kapcsolattartás, vételi ajánlat közvetítése.

Neked csupán egy feladatod lesz: az ingatlan adásvételi szerződésre eljönni.

Stratégiai gondolkodás
95%
Folyamatos kommunikáció
97%
Problémamegoldás
96%
Érdekképviselet
95%

Ti mondtátok rólam

Gyakran ismételt kérdések

Mielőtt döntesz, kérlek olvasd végig a követező sorokat. 8 év ingatlanközvetítői pályafutásom során leggyakrabban ezeket a kérdéseket tették fel nekem az ingatlan tulajdonosok.

Ha úgy érzed, hogy egyedül is boldogulsz, megvan a tudásod, időd és pénzed ahhoz, hogy a maximális árat érvényesítsd a piacon, képben vagy az aktuális ingatlanpiaci hírekkel, tudsz fotózni, szöveget írni, profi vagy az ártárgyalásban, tudod olvasni az emberek mozdulataiból a gondolataikat, akkor ne bízz meg ingatlanost.

Az autódat is meg tudod javítani otthon, sőt, a lakásod felújítását is valószínűleg meg tudod csinálni egyedül. Csak egy kis utánajárás és gyakorlás kell hozzá, a youtube-on mindent megtalálsz. Aztán vagy sikerül, vagy nem. Gyakran hallom emberek szájából: „próbáljuk meg”. De az egyik legnagyobb vagyontárgyad esetében nem biztos, hogy jó kimenetele lesz a dolognak.

Vagy dönthetsz úgy, hogy neked megvan a saját életed feladatod, munkád, családod, és nem akarod magad ingatlanértékesítővé képezni, és akkor hívhatsz szakembert.

Érdemes tudnod, hogy a piaci tapasztalatom szerint az eladók jelentős része, aki egyedül értékesíti az ingatlanát, kb. 8-10%-kal alacsonyabb árat tud érvényesíteni, mintha profi segítséget venne igénybe. Ennek oka, hogy az árak növekedése magával hozta azt is hogy a vevők sokkal tájékozottabbak, ügyesebbek, hiszen mire megtalálják az “igazit” már számtalan lakástulajdonossal tárgyaltak. Az eladók viszont általában idő, energia és pénz hiányában nem tudják magukat képezni.

Nem azt mondom, hogy engem válassz. Csak azt kérem, hogy adj nekem lehetőséget, és tapasztalni fogod a különbséget. 

A legtöbb közvetítőnek teljesítési kényszere van, hogy megfelelő ingatlant rögzítsen a portfóiójába, megfeleljen az irodavezetőjének. A legtöbb szakmában dolgozó ingatlanos nem éri el a 2 éves munkatapasztalatot sem.

Én több, mint 8 évnyi tapasztalattal rendelkezem a budapesti és a fővároshoz közeli agglomerációs ingatlanpiacon.

Piaci előnyök:
– kevés ingatlannal foglalkozom egyszerre, így a Te lakásod eladására nagy figyelmet szentelek
a piacon elérhető kedvező megbízási díj biztosan elnyeri a tetszésedet

Próbálj ki engem, vizsgáztass, és tudd meg, hogy ingatlanod nálam jó kezekben lesz.

Amennyiben az eladást velem együttműködve szeretnéd választani, fontos tudnod, hogy egyetlen megbízási típussal dolgozom. Hogy miért? Mert tudom, hogy ezzel garantált a siker. Több száz ingatlan eladással a hátam mögött tudom miről beszélek.

Az általam használt megbízási típust teljeskörű komplex eladásnak nevezem, amelyet prémium szolgáltatások keretében nyújtok. Ennek a teljeskörű szolgáltatásnak megbízási díja a vételár bruttó 3,0 és 3,5% között változhat.

Velem nincsen, mert ezzel a megbízási típussal szinte biztos a kudarc.

Azok az ingatlan tulajdonosok, akik 3-5-7 különböző ingatlanközvetítőt bíznak meg az értékesítéssel, azt gondolják, hogy “most a terület minden ingatlanosa az én lakásomra keresi a vevőt”, ezért megversenyeztetem őket egymással.

Vegyünk egy hétköznapi hasonlatot: képzeld el, hogy új konyhabútort szeretnél beépítetni a konyhába. Felhívsz 5 különböző szakit, és elmondod nekik a igényed. Kihívod mind az öt mestert, és a következőben állapodsz meg velük: “Uraim, akkor ez lenne a feladat. De csak annak fogok fizetni, aki először elkészül vele!” A költői kérdés: Hányan fognak hozzá az új konyhabútorodhoz?

Amikor 5 különböző ingatlanost bízol meg, akkor tulajdonképpen ezt várod el. Aztán jön a meglepetést, hogy nem történik semmi. Egy ingatlan értékesítés során egy profi szakember az alábbi munkákat végzi el azért, hogy minél gyorsabban, minél jobb áron adja el a rábízott ingatlant: alaprajz készítés, ingatlan fotózás, hirdetések elkészítése, feltöltése, bemutatók szervezése, vételi ajánlatok megérkeztetése, adásvételi szerződés megszervezése, birtokbaadás, stb.

Láthatod, hogy egy ingatlan eladása nem kevés munkát, pénz és energia befektetést jelent. Sok pénz, még több munka, és még annál is több időt jelent! Szerinted hány ingatlanos fog maximális erőbedobással dolgozni az ügyödön, és mennyi energiát fognak beletenni egy bizonytalan dologba? Te a fenti listából mit végeznél el ingyen? Ráadásul ha valamelyik ingatlanosnál születik egy ajánlat, szerinted azon lesz majd, hogy te a legjobb árat kapd érte eladóként? Hát nem…

Azon lesz, hogy az Ő ajánlatát fogadd el, bármi áron, mert csak így lesz belőle(d) pénze! Ráadásul 5 megbízott ingatlanos 5 féleképpen, 5 féle áron fogja kínálni a lakást. És akkor ejtsünk szót a cégen belüli duplikált hirdetésekről is.

Biztosan Te is belefutottál már olyan lakásokba, amit 10-en, 10 különböző áron hirdetnek. Te is ilyenkor azt gondolod, hogy “vajon az a lakás, amit 15 ingatlaniroda képtelen eladniazzal vajon mi lehet a gond?” A lakásod bekerül a komolytalan, mindenki által hirdetett kalapba, és a végén örülni fogsz annak, hogy kapsz egy épkézláb ajánlatot, és jelentős alku mellett eladod a legfontosabb vagyontárgyadat. Ezeket a szempontokat érdemes szem előtt tartanod, amikor arról döntesz, hogy kivel és hogyan kötsz szerződést az ingatlanod eladására.

Látod? Garantált a bukás…

Akkor, ha teljesen megbízol az általad kiválasztott szakértőben, és tudod, hogy szakmailag a maximumra törekszik, mindent meg fog tenni ingatlanod sikeres és eredményes eladása érdekében.

Ez egy kényelmi megbízási szolgáltatás forma, ahol Neked semmi dolgod. Leginkább ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor a futár házhoz szállítja a megrendelt csomagodat. Én pontosan ugyanezt teszem: írásos vételi ajánlato(ka)t szállítok házhoz, Neked csak döntened kell, melyiket szeretnéd.

Ha elnyerem az ingatlanszakértő által felállított szimpátiádat, én a következőképpen dolgozom prémium megbízás esetén:

 • értékesítési stratégiák felállítása
 • várható vételár megállapítás
 • tulajdoni lap lekérés és ellenőrzés
 • homestaging, az ingatlan felkészítése az eladásra
 • profi fotózás, fotós utómunkák
 • az ingatlan hirdetési szövegének megírása
 • az eladó ingatlan adatainak elküldése a meglévő befektetői körnek
 • a hirdetések feltöltése az ingatlan portálokra, majd a hirdetés fizetős kiemelése, azaz kreditelése, hogy kiemelt legyen a többi közül
 • az ingatlan iránt érdeklődő telefonálók, e-mail üzenetet írók kezelése, további információk megosztása
 • a komolytalan érdeklődők kiszűrése
 • időpont leszervezés, az ingatlan bemutatása
 • riportok, statisztikák készítése az értékesítés helyzetéről 2-3 hetente
 • az érdeklődők utánkövetése, az ügyfelek visszahívása
 • vételi ajánlat megírása
 • áralku lebonyolítása
 • az adásvétellel kapcsolatos papírmunkák előkészítése az ügyvédnek
 • amennyiben szükséges, kapcsolódó szolgáltatásos (pl.: ügyvéd, energetikus) ajánlása
 • az ingatlan birtokba adása
 • kivitelező, szállító partnerek ajánlása

Mindent egy kézből megkapsz. Neked csupán annyi a dolgod, hogy kiválasztod a szimpatikus verziókat.
A fenti vélemények korábbi eladóktól származnak, akik ugyanilyen minőségű szolgáltatást kaptak. Egytől egyig, mindenki elégedett volt.

Ezt tudom Neked is nyújtani. A minőséget.

Ezt teljeskörű eladásnak nevezem, amelyet prémium szolgáltatások keretében nyújtok. Ennek a teljeskörű szolgáltatásnak megbízási díja a vételár bruttó 3,0 és 3,5% között változhat.

Jelentkezz az ingyenes szakértői beszélgetésre!

Mi történik egy ilyen 45 perces beszélgetés során?

Átbeszéljük a felmerült igényeket, meghatározzuk az ideális stratégiát. Kitűzzük a reális mérföldköveket.
Tabuk nélkül, kötetlenül. 

Scroll to Top