Ármeghatározás

profi eszköz ingatlan eladáskor

Az ember életében átlagosan 3-4 ingatlan eladás történik. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy ilyenkor a legnagyobb vagyontárgyról döntünk.  Pontosan emiatt mindenki arra törekszik, hogy a legtöbbet hozza ki ezekből a helyzetekből. Viszont a rutin és a tapasztalat hiánya hibákhoz vezethet. Ezekre szeretném felhívni a figyelmed, és megoldásokat, iránymutatást adni. Egy dolgot kérnék Tőled a következőkben: a nyitottságod!

Az elmúlt 8 évben megannyi stratégiával találkoztam ingatlan eladást tekintve. Túlnyomó részben a rossz megoldások, kapkodások, felkészületlenség.

A 3 legrosszabb forgatókönyv, ami történhet Veled:

Alulárazol

Nem elemezted ki megfelelően a piacot, alulárazod az ingatlanod árát. Örülsz, hogy sikerült ingatlanközvetítő nélkül eladni a lakásodat. Utólag rájössz, hogy óriási hibát követtél el, de már késő lesz.​

Túlárazol

Az alulárazás ellenkezője történik. Kielemezted a hirdetési árakat, majd a piacon lévő konkurens ingatlanok árából indulsz ki. Hetek, hónapok telnek el a semmivel. A végén jelentős árcsökkentést hajtasz végre, csak végre elvigye már valaki.

Bizonytalankodsz

Mivel nem sietsz, legalábbis ezt mondod, ezért egy magasabb árat határozol meg. Feltett szándékod eladni, de magas áron kezdesz. Telnek hetek és hónapok, sürgető lesz a helyzet, komolyabb árcsökkentéseket végzel, jelentős pénzt veszítesz.​

3 ok, amiért előnyöd származik a pontos ármeghatározásból

Legmagasabb eladási ár

Azt a maximális, de még vevők számára elérhető hirdetési árat határozzuk meg, hogy piacképes legyen az ingatlanod. Ez segít Neked abban, hogy a legmagasabb, és a legjobb fizetési ütemezésű ajánlatot fogadd el.

Eladási idő csökkentés

Szinte minden eladó azt mondja az elején, nem sietek. A jó kérdés az, tudod mennyi egy ingatlan „reális” hirdetési ideje? Legtöbbször nem. Itt nem hetekben kell számolni, hanem hónapokban. Az is hátrány, ha sok ideig van a piacon egy lakás.

A tudás magabiztossá tesz

Ki ne szeretne magabiztosan a másik fél szemébe nézni? Tudni, a kínált hirdetési ár piacképes. A nagy és pofátlan alkudozókat senki sem szereti. Ha viszont egyértelmű az árkommunikáció, felkészült leszel, és a legjobb árat kapod az ingatlanodért.

Ti mondtátok rólam

Nincsen veszítenivalód az ármeghatározással

Építőmérnök diplomával az ingatlanpiacon

Egy Somogy megyei kis településről először Pécsig jutottam, ahol építészetet tanultam. Ez adta meg az alapját annak, hogy egyetemre jelentkezzek. Választásom a budapesti Műszaki Egyetemre esett, ahol 2013-ban építőmérnökként végeztem. Ezt követően elkezdtem a kereskedelemben dolgozni.
2015. nyarán eldöntöttem, hogy a mérnök végzettségemet és az értékesítési tapasztalatomat ötvözni szeretném, így választottam az ingatlanközvetítői szakmát.
Az alapok elsajátítása után úgy döntöttem 2019. tavaszán, hogy kilépek a sorból, és felhasználva minden tudásomat megalapítom saját ingatlanközvetítő cégemet.
8 év ingatlanközvetítés alatt sok száz ingatlannal foglalkoztam már, és ezalatt több száz ügyletet vittem végig sikeresen. Munkám során nagy hangsúlyt fektetek az ügyfélkezelésre és a kommunikációra. Hiszek benne, hogy a hosszútávú együttműködés titka a bizalom, a korrektség és a kölcsönös tiszteleten alapuló kommunikáció. Véleményem szerint egy jó ingatlanos egyben egy kicsit pszichológus is. 
Legfőbb motivációm, hogy mindenki elégedett legyen a folyamat végén, ugyanis minden sikerélmény új lendület ad! Az elégedett ügyfél a legjobb befektetés a szakmai jövőmbe. Aki ismer az tudja, hogy nekem ez nem csak munka, hanem szenvedély.

Érdekel az ármeghatározás?

Ki nem szeretne magabiztosan a másik fél szemébe nézni?
Tudni, hogy a kínált hirdetési ár piacképes. Magabiztosan tárgyalni. 

Ennek fontosságát felismerve úgy döntöttem, hogy amennyiben az ingatlanod Budapest határain belül, vagy a budapesti agglomerációban helyezkedik el, úgy szívesen biztosítok számodra egy személyes 45 perces konzultációt.

Lépések:
1. Megbeszélünk egy időpontot a vizsgálni kívánt ingatlanban.
2. Felmérem az ingatlant, számos kérdést felteszek, hogy megismerjem az adottságokat.
3. A konzultációt követően készítek egy ingatlanpiaci ármeghatározást tartalmazó dokumentumot
4. Elküldöm e-mailben az ármeghatározást pdf formátumban.

A fenti konzultáció és dokumentum elkészítés díja számla ellenében 45,000 Ft.
Ha úgy döntesz, hogy szeretnéd eladni az ingatlanod az én közreműködésemmel, akkor ez a fenti díj a megbízási díjból levonásra kerül.

Gyakran ismételt kérdések

Mielőtt döntesz, kérlek olvasd végig a gyakori kérdéseket, és ezekre a válaszaimat. 8 év ingatlanközvetítői pályafutásom során leggyakrabban ezeket a kérdéseket tették fel nekem az ingatlan tulajdonosok.

Ki ne szeretne magabiztosan a másik fél szemébe nézni? Tudni, a kínált hirdetési ár piacképes. A nagy és pofátlan alkudozókat senki sem szereti. Ha viszont egyértelmű az árkommunikáció, felkészült leszel, és a legjobb árat kapod az ingatlanodért. Az ember életében átlagosan 3-4 ingatlan eladás történik. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy ilyenkor a legnagyobb vagyontárgyról döntünk.  Pontosan emiatt mindenki arra törekszik, hogy a legtöbbet hozza ki ezekből a helyzetekből. Viszont a rutin és a tapasztalat hiánya hibákhoz vezethet. Ezekre szeretném felhívni a figyelmed, és megoldásokat, iránymutatást adni

Gyakorlatban igen, elméletben nem. A klasszikus értékbecslési módszerek elavult számítási képleteket tartalmaznak, véleményem szerint koramúlt, használhatatlan. 8 év ingatlanértékesítési tapasztalatát és technikáját használom fel, amikor meghatározom a lakásod értékét. A módszer valós, gyakorlati számításokat vesz számításba. 

8 év ingatlanközvetítés alatt sok száz ingatlannal foglalkoztam már, és ezalatt több száz ügyletet vittem végig sikeresen. Gondolj csak bele. Te a saját munkahelyeden mennyi tudást és tapasztalatot sajátítasz el? Ugye… csukott szemmel is megy szinte. Én is így vagyok ezzel az ingatlanok világában.

A személyes konzultáció és dokumentum elkészítés díja 45,000 Ft.

Vagy felhívsz a +36 30 957 9688-as telefonszámon, vagy írsz egy e-mailt az ingatlan@baloghalex.hu e-mail címre. Ezekre a kérdésekre várom majd a válaszokat:
– hol található helyileg az ingatlan?
– hányadik emeleten van?
– hány négyzetméter?
– hány szobás?
– mikor volt utoljára rajta bármilyen jellegű felújítás, mik voltak ezek?

Miután egyeztettünk telefonon vagy e-mailben, a megbeszélt időpontban megérkezem az ingatlanodba. 45 perc alatt gyakorlati, kézzel fogható tanácsokat kapsz. Értéknövelő és értékcsökkentő tényezőket határozok meg, amelyeket a vevőd is fel fog ellened használni, hogy jobban tudjon alkudni az árból. Mivel ezeket átbeszéljük, felkészült és magabiztos leszel az ártárgyalás során.

Megértettem miért hasznos ez nekem, gyerünk!

Tudom, még sok kérdésed merül fel mielőtt belevágunk. És ez így helyes. Az oldalon általános információkat és válaszokat kapsz. Vedd fel velem a kapcsolatot, egyeztetünk a részletekről, és megbeszéljük a személyes találkozó időpontját.

Scroll to Top