Pillants be a “Virtual Home Staging AI” világába

Előzmény: úgy adódott, hogy a napokban megbíztak egy szerkezetkész, be nem fejezett ingatlan eladásával kapcsolatban. Ilyen esetekben úgy gondolkodom, ha már megbíznak egy ingatlan eladásával, akkor rakjak mögé értéket.

 

Amikor először körbejártam az eladásra szánt családi házat, tudtam, hogy ez nem lesz egy fáklyás menet. Ide több kell, mint néhány profi fotó és egy látványos videó a Youtube-on.

Költői a kérdés:

🔹befejezem az ingatlan felújítását 20 millió forintból, vagy

🔹keresek egy okosabb megoldást

 

Némi kutakodás utána rátaláltam a Virtual Staging with AI nevű szoftverre. A szoftver a mesterséges intelligenciát (magyarul MI = Mesterséges Intelligencia, angolul AI = Artificial Intelligence) használja, és segíti a munkát. Mondanom sem kell, nem adják ingyen a tudást. Így előfizettem az egyik csomagra, hogy használhassam a szoftver valamennyi funkcióját.

 

Az eredmény egyszerre meglepő és ijesztő!

🔹meglepő, mert a szoftver befejezetlen helyiségekből élettel teli fotókat varázsol másodpercek alatt. 

🔹ijesztő, mert néhány kattintás segítségével a home stagerek jövője kerülhet veszélybe. Egy kérdés felvetődött bennem: vajon meddig lesz nekik munkájuk?

Elgondolkodtató, hogy néhány dollárért mit kap az ember.

 

Hozok egy példát az egyik megbízásom kapcsán. Ez a ház szerkezetileg készen van, de a felületek befejezése az új tulajdonos feladata les

Persze, azért ne gondoljuk, hogy az AI szoftver hibátlan:

🔹ez az ingatlan befejezetlen, nincsenek burkolatok, nincsen konyhabútor. Nem tudtam konyhabútort a konyhába varázsolni, és a fürdőszoba is csupaszon maradt.

🔹másik rossz dolog, hogy csak egy helyiséget lehet vele berendezni. Eképpen egy amerikai konyhás nappali még sok a szoftvernek (vagy konyhát tud berendezni, vagy nappalit).

 

💬 Számomra hasznos volt használni szoftvert, nekem tetszett. Na és költséghatékonyabb, mint befejezni a felújítást.

Az egy másik kérdés, hogy néhány látványképtől nem lesz befejezve egy szerkezetkész családi ház…

 

Mivel ez a funkció nem is olyan régen látott napvilágot, kíváncsi vagyok, hogy mások hogyan látják az AI jövőjét? 

Segítségünkre lesz a jövőben?

Küldd el annak, akinek ez a bejegyzés jól jöhet!

Ezek a bejegyzések is érdekelhetnek:

Előzmény: úgy adódott, hogy a napokban megbíztak egy szerkezetkész, be nem fejezett ingatlan eladásával kapcsolatban. Ilyen esetekben úgy gondolkodom, ha már megbíznak egy ingatlan eladásával, akkor rakjak mögé értéket. Amikor

Tovább olvasom »

Akár vásárolsz, akár eladsz ingatlant, a tulajdoni lapot szinte 0. lépésként érdemes lekérni a Földhivatal rendszeréből. Rengeteg meglepetéstől, és későbbi csalódástól óvhatod meg magad. Ez néhány perces művelet, viszont rengeteg

Tovább olvasom »

A múlt hónap közepén egy érdekes ingatlan bemutatásom volt. Egy társasházban lévő lakást mutattam meg neki. Megkérdezte az érdeklődő, hogy „tudom-e mennyi pénze van a társasháznak?„ – Mondom „igen, tudom,

Tovább olvasom »
Scroll to Top