Miért készíts minőségi videós bemutatót?

A szakértők úgy látják, hogy a digitalizáció az ingatlanközvetítésben is teret hódít. Ez nem azt jelenti, hogy a jövőben nem lesz szükség személyes találkozókra, és hogy a személyes ingatlan megtekintéseket felváltja az online videós lakásbemutató. Az ingatlanközvetítés és a digitalizáció együtt fejlődik.

Nekem az a tapasztalatom, hogy minőségi, személyre szabott szolgáltatásra egyre nagyobb igény van. Most még talán működik, hogy gyenge minőségű fotókkal hirdeti valaki ingatlant, de a tudatos vásárlók szemében ez már egy minőségi jelző a hirdetőről. Könnyen megeshet, hogy valaki az igénytelenség miatt eleshet egy üzlettől.

Ingatlant hirdetőként fontos tudunk, hogy a minőségi, tereket jól bemutató, tűéles fotók mára elengedhetetlen kelléke egy profi lakás hirdetésnek. A digitalizációnak hála ebben is lehet fejlődni. Nem szeretnék reklámot készíteni, de a legnagyobb ingatlan hirdetési portál a napokban bevezetett egy fantasztikus fejlesztést. Az ingatlan adatlapján megjelenő kék színű ingatlanbemutató videó feliratra kattintva betöltődik a lakáshoz kapcsolt youtube videó. Így már fotókon és a sokszor unalmas leíráson kívül egy óriási pluszt lehet adni az érdeklődőnek. 

Amennyiben úgy döntesz, hogy rászánod magadat és videós tartalmat készítesz, fontos tisztázni a legfontosabb kérdést: ki készíti el a videót?

Az első válasz, hogy Mi magunk készítjük el a videót. Ebben az esetben rendelkezünk kell egy olyan eszközzel, ami képes jó felbontásban videót rögzíteni. Ma már egy felsőkategóriás mobillal (iPhone 8-tól felfelé, vagy Huawei P30-tól felfelé, vagy Samsung S9-től felfelé) is lehet profi anyagot felvenni, de érdemes törekedni a DSLR vagy MILC jellegű fényképezőgépek használatára. Akármelyiket választjuk, számolnunk kell a kézremegés kiküszöbölésére. Ezt vagy a videóvágó program segítségével távolítjuk el, vagy pedig a felvételnél egy speciális eszközt használunk, amit képstabilizátornak (vagy inkább gimballnak) szokás hívni. Fontos szempont, hogy melyik videóvágó programot választjuk.

A másik eset, hogy keresünk erre szakosodott szakembert, aki jó referenciákkal rendelkezik, és készített már életében számos ingatlanbemutató videót. Megrendelőként bíznunk kell tudásában, érdemes rá hagyatkozni.

Egy rövid, az ingatlant ügyesen bemutató videó nem csak jól kitűnik a többi konkurens lakás közül, hanem a bemutatód segítségével a vevő néhány perces élményt kaphat álmai otthonáról. A fenti Dunaharaszti sorháznál fő szempont volt, hogy bemutassuk a nagy alapterületet, és szemléltessük a közösségi, valamint a privát tereket, kiemelve a konyhát és a fürdőszobá(ka)t.

A terek bemutatása mellett fontos szempont az is, hogy az érdeklődőnek jól be tudd mutatni az ingatlan környezetét. Ideális, ha a társasházról, vagy a környezetről készítesz felvételeket. Emeld ki, hogy miért különleges a lakásod környéke.

Ennek a Corvin negyedben található belvárosi ingatlannak nagy előnye a népszerű lokáció. A Google Maps segítségével megmutatjuk, hogy hol helyezkedik el a társasház (látványosan bemutatjuk), majd folyamatosan közelítünk a lakásba. Figyelj a tartalom egyensúlyára, hiszen az ingatlanbemutató nem mehet át a környezet szemléltetésének rovására.

Néhány tipp, amelyek szintén fokozhatják a videó megnézésének élményét:

  • magyarázó szöveg, feliratok
  • a legfontosabb pozitív jellemzők felsorolása
  • világosban, lehetőség szerint napsütésben készíts videós anyagot

Azt gondolom, hogy ma még nagyon kevesen készítenek videót bemutatót ingatlan eladáshoz. Ha úttörő szeretnél lenni, vagy azt szeretnéd, hogy ingatlanod jól kitűnjön a többi konkurens lakás közül, akkor azt javaslom, hogy szánd rá az idődet és a pénzedet, és készíts (vagy készíttess) ilyen videókat. Ez a befeketetés megtérül, sőt, nagy valószínűséggel sok pénzt hozhat a konyhára.

Ne félj kipróbálni új dolgokat! Ha kérdésed van, ne habozz, keress fel, és szívesen segítek!

Személyes vélemény: már számos ingatlan bemutató videót készítettem, vagy készíttettem. Az elején még saját magam próbálkoztam, megvettem a szükség és előírt eszközöket. Aztán, amikor a videó vágásra került a sor, rá kellett jönnöm, hogy a videózás egy külön szakma. Sok év, sok tapasztalat szükséges. Végül úgy döntöttem a kezdeti próbálkozásuk után, hogy keresek egy vérbeli profit, aki ismeri a szakma csínját-bínját. 

Összességében elégedett vagyok mindettő videóval, sikerült megvalósítani és bemutatni azokat a tulajdonságokat, amik vonzóvá teszik mindegyik ingatlant. Már csak el kell adni őket 🙂

Küldd el annak, akinek ez a bejegyzés jól jöhet!

Ezek a bejegyzések is érdekelhetnek:

Előzmény: úgy adódott, hogy a napokban megbíztak egy szerkezetkész, be nem fejezett ingatlan eladásával kapcsolatban. Ilyen esetekben úgy gondolkodom, ha már megbíznak egy ingatlan eladásával, akkor rakjak mögé értéket. Amikor

Tovább olvasom »

Akár vásárolsz, akár eladsz ingatlant, a tulajdoni lapot szinte 0. lépésként érdemes lekérni a Földhivatal rendszeréből. Rengeteg meglepetéstől, és későbbi csalódástól óvhatod meg magad. Ez néhány perces művelet, viszont rengeteg

Tovább olvasom »

A múlt hónap közepén egy érdekes ingatlan bemutatásom volt. Egy társasházban lévő lakást mutattam meg neki. Megkérdezte az érdeklődő, hogy „tudom-e mennyi pénze van a társasháznak?„ – Mondom „igen, tudom,

Tovább olvasom »
Scroll to Top